Domácnosti s nedostatkom vody

Každá biologická domová čistička má maximálny aj minimálny prítok vody, ktorý sa určuje v závislosti od času (napr. hodinový, denný, mesačný, ročný). Budúci majiteľ sa zaujíma prevažne o maximálny prítok, aby sa vyhol takzvanému vyplaveniu čističky. Bioseptik.sk pri výbere odporúča sústrediť sa hlavne na minimálny prítok vody. Ak táto podmienka nie je splnená, čistička nemusí pracovať správne z 2 dôvodov.

Prvým dôvodom je, že do čističky môže vstupovať nedostatočne zriedená odpadová voda. To znamená, že v čistiarni bude príliš veľké množstvo odpadu a príliš málo vody. Biologický rozklad organického odpadu je v takomto prostredí spomaľovaný alebo môže byť úplne zastavený.

Druhým dôvodom je, že z čističky sa dostatočne nevyplavujú produkty biologického rozkladu a zvyšky odpadu. To spôsobuje miešanie zvyškového odpadu s novým odpadom, čo má za následok postupné presýtenie systému odpadom, ktorý postupne spomaľuje až zastavuje biologické procesy.

Tieto procesy väčšinou prebiehajú súčasne a systém zaťažujú naraz. Týka sa to hlavne domácností so studňou, ktorá nie je dostatočne výdatná alebo domácností, v ktorých sa znížil počet obyvateľov.

 

Domácnosti s osobami užívajúcimi silné lieky

Domácnosti, v ktorých bývajú ťažko choré osoby alebo osoby, ktoré dlhodobo užívajú silné lieky, by tiež mali zvážiť kúpu biologickej domovej čističky. Jedná sa hlavne o chemoterapiu, silné antibiotiká , ktoré sa musia užívať dlhodobo a podobné lieky, ktoré majú negatívny vplyv na biologické procesy prebiehajúce v čističke.

Pre osoby s oslabeným imunitným systémom môže byť manipulácia s odpadovou vodou a systémami na jej čistenie vysoko riziková a Bioseptik.sk ju neodporúča.

 

Domácnosti s výpadkami elektrickej energie

Biologická domová čistička môže byť zložená z viacerých elektrických zariadení, ktoré si môžu vyžadovať nepretržitý prísun elektrickej energie. Domácnosti, ktoré sa nachádzajú v lokalitách s častými alebo dlhodobými výpadkami elektrickej energie by mali kúpu takéhoto systému zvážiť.

 

Neviete si vybrať správny postup pri riešení problémov s domovou čističkou? Poradíme Vám prostredníctvom ONLINE KONZULTÁCIE v slovenskom alebo anglickom jazyku.

Komentáre (0)

Momentálne žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní
Product added to compare.