Splachovateľné vlhčené utierky

Splachovateľné vlhčené utierky sú problémom nielen pre domové čističky, ale aj pre veľké komunálne čistiarne. Splachovateľné utierky nie sú vždy aj biologicky rozložiteľné. V takomto prípade sa jedná o produkty, ktoré sú vyrábané z umelých vlákien a tie biologická čistička nedokáže spracovať.

 

Hygienické vložky a tampóny

Podobne ako splachovateľné utierky, sú aj tieto predmety problémom pre domovú čističku. Väčšinou sú vyrobené z umelých vlákien a nie sú biologicky rozložiteľné. Môžu spôsobiť upchatie nie len čistiarne, ale aj potrubia.

 

Tuky, oleje a mastnota

Použitý kuchynský olej, pripáleniny a rôzna mastnota sú biologicky rozložiteľné látky, ale aj napriek tomu by do domovej čističky nemali vstupovať v zvýšenom množstve. Požitý kuchynský olej by sa mal zbierať do osobitných nádob a odovzdávať na spracovanie. Pripáleniny a zvyškovú mastnotu je dobré utrieť do papierovej utierky a vyhodiť do komunálneho odpadu.

Pri nedostatočne rýchlom a efektívnom procese biologického rozkladu v domovej čističke je možné tieto látky vidieť na hladine vody vyzrážané na stenách alebo voľne plávajúce vo forme guličiek a zaoblených útvarov. V takýchto prípadoch sú riešením BAKTÉRIE NA ROZKLAD TUKOV.

 

Agresívne chemikálie

Problém agresívnych chemikálii je hlavne ten, že častokrát nie sú biologicky rozložiteľné a zároveň môžu mať biocídne účinky. To znamená, že zneškodňujú škodlivé organizmy. Okrem nich však môžu mať rovnaký účinok aj na prospešné mikroorganizmy v odpadovej vode, hlavne ak sa v nej nachádzajú vo vyššej koncentrácii. Patriť sem môže aj dezinfekcia.

Je dôležité takýmto prostriedkom sa vyhnúť a nahradiť ich biologicky rozložiteľnými látkami a používať EKOLOGICKÚ DROGÉRIU.

 

Ropné látky a minerálne oleje

Domová čistička je systém, ktorý je navrhnutý na čistenie splaškových vôd z domácnosti. Takýto systém a mikroorganizmy, ktoré sa v ňom bežne vyskytujú nie sú schopné rozložiť ropné látky a minerálne oleje. Tieto látky sa odstraňujú v priemyselných čistiarňach odpadových vôd alebo iným spôsobom. Priemyselné čistiarne, ktoré sú navrhnuté na rozklad ropných látok môžu pri svojej činnosti využívať BAKTÉRIE NA ROZKLAD UHĽOVODÍKOV.

 

Voda zo zariadení v domácnosti

Do biologickej domovej čističky by nemala byť vypúšťaná odpadová voda z rôznych  zariadení, ktoré sa v domácnostiach bežne používajú, ak to nie je výrobcom domovej čističky povolené inak. Okrem iného sem patrí:

Odpadová voda z filtrácie

V tomto prípade sa jedná o rôzne filtre na vodu, ktorá sa využíva v domácnosti. Voda, odpadová voda, ktorá vychádza z takejto filtrácia môže obsahovať rôzne soli a vysokú koncentráciu látok ako sú napríklad dusík, fosfor alebo síra. Môže sem patriť aj odpadová voda z reverznej osmózy.

Neošetrený kondenzát z kondenzačného kotla

Kondenzát tvorí hlavne voda, ktorá môže obsahovať látky nebezpečné pre životné prostredie a mať nízke pH (okolo 4). Tento kondenzát je pred odvádzaním do domovej čističky potrebné upraviť pomocou neutralizátora.

 

Neviete si vybrať správny postup pri riešení problémov s domovou čističkou? Poradíme Vám prostredníctvom ONLINE KONZULTÁCIE v slovenskom alebo anglickom jazyku.

Súvisiace produkty

Komentáre (0)

Momentálne žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní
Product added to compare.